U ovom članku, sagledaćemo pet mitova o veganskoj ishrani, koji sprečavaju ljude da usvoje ishranu namirnicama biljnog porekla ili ih sprečavaju da istraju kada to jednom pokušaju.
Dr. Joel Fuhrman, lekar i ekspert za ishranu sa sajta FoodRevolution.org smatra da su ove namirnice najzdravije, da pojačavaju imunitet i da su ključne u borbi protiv bolesti. Saznajte zašto u članku koji sledi.
Gruba procena govori da se u SAD svake godine baca 30-40% proizvedene hrane. Deo te količine se baca pre nego što se uopšte preradi ili čak pokupi sa useva, dok ostali deo biva bačen od strane konzumenata.
Najveći holandski lanac supermaketa, Albert Heijn, objavio je da će se fokusirati na proizvode koji ne sadrže životinjske namirnice i da će u njihovim prodavnicama do 2030-te godine oni zauzimati minimalno 60% od svih proizvoda koji sadrže proteine.
Ed Winters (poznatiji kao Earthling Ed) čuven je po svojim provokativnim stavovima, i u ovoj knjizi ide korak dalje istražujući današnje uzgajanje životinja i kako to da neke imaju tretman čovekove hrane a druge prijatelja.
U poslednjih nekoliko godina snimljeni su brojni dokumentarni filmovi koji se bave tematikom današnjeg načina ishrane, pre svega prekomernim trošenjem resursa planete.
People go plant-based for lots of reasons. These include losing weight, feeling more energetic, reducing the risk of heart disease, decreasing the number of pills they take
Ovo je jedan od najraširenijih mitova o biljnoj ishrani i najčešće pitanje koje se postavlja ljudima koji u svojoj ishrani koriste isključivo biljne namirnice (vegani).