Dobro za planetu.
I za jelo.

Na samom početku F&P priče, umesto uobičajenog „Eureka!“ stoji „Uh-uh!“ momenat: saznanje da današnji način ishrane ovolikog broja ljudi na Zemlji jednostavno nije održiv, ne na duže, već i na kratke staze. I da proizvodnja (da, proizvodnja) životinja uz potrošnju velikih količina prirodnih resursa – vode koju piju, vode kojom se zalivaju biljke koje životinje jedu – kako bi i one same na kraju svog kratkog života bile pretvorene u hranu, vodi u veoma skoru i vrlo izvesnu destabilizaciju prirodne ravnoteže. (Više o tome možete pročitati u sekciji „Lektira“).

Pošto bismo želeli da planeta, ovakva kakva je sada ako ne i bolja, potraje i za decu dece naše dece, odlučili smo da pokušamo da napravimo proizvode koji će biti dobri za planetu i dobri za jelo. Praktični za konzumiranje, zdravi, laki, neobično energični – a ukusni. Jer verujemo da hrana može biti i puna proteina i puna ukusa – a veganska i posna.

Ukoliko vas interesuje nešto baš baš o nama, iza projekta čvrsto stoje četvoro prijatelja raspoređenih u dva bračna para, od kojih su dvoje dugogodišnji vegani a dvoje radoznali prema ishrani od biljaka, te otuda i naziv – Friends and Plants.