Pitanja

Da li su vaši proizvodi veganski, ili posni?

plus minus

I jedno i drugo. Svi Friends and Plants proizvodi su napravljeni bez životinjskih namirnica, i kao takvi i veganski i posni. Pa ih možete jesti kada postite, a i svaki drugi dan, kada vam tako dođe. Što znači da ne morate neophodno biti vegan da biste uživali u dobroj hrani.

Da li sadrže gluten?

plus minus

Ovako: i da, i ne. Neki sadrže, neki ne sadrže – ali naš cilj i nije bio da pravimo „gluten free“ hranu već hranu bez životinjskih namirnica, budući da je čovek evolutivno predodređen da se hrani biljkama, a ne mesom. Tako da smo tome dali prioritet. Proizvodi koji ne sadrže gluten su tako i obeleženi.

Kako postižete produženi rok trajanja?

plus minus

U prvi mah smo probali da držimo fige, a kada to nije dalo odgovarajuće rezultate prešli smo na nauku. Naši proizvodi su pakovani u zaštitnoj atmosferi, koja ne reaguje sa namirnicama a sprečava razvoj mikroorganizama. Tako da naši proizvodi mirno mogu da se konzumiraju do roka koji je naveden na ambalaži, a to je najčešće 10–14 dana od dana proizvodnje. Mada gajimo sumnje da ćete im toliko dugo odoleti.

Da li je ovo sve, ili će biti još proizvoda?

plus minus

Ovo je, nadamo se, početak jednog divnog prijateljstva, kao što Rik reče Luisu. Te se, u tom smislu i sportskim žargonom govoreći, tek zagrevamo. Ne menjajte kanal.

Da li ste vodili računa o nutritivnim vrednostima?

plus minus

O, da! Zato što želimo da se posle naših obroka osećate i lako i sito, što jeste donekle oksimoron ali budući da smo sve što spremamo prvi degustirali, dozvolite nam da ustvrdimo baš to. A da bismo se osećali sito, morali smo itekako da vodimo računa da se u onoj sitnoj tabeli na poleđini ambalaže sve lepo složi i računica pokaže da su sve nutritivne vrednosti baš kakve treba da budu.

Kakav je vaš stav po pitanju održivosti i prirodnih resursa?

plus minus

Težimo da naši proizvodi imaju maksimalno kvalitetne sastojke, a da imaju minimalan uticaj na životnu sredinu. Trudimo se da planetu sačuvamo koliko god možemo – ako imate konkretne predloge šta bismo mogli da radimo bolje, voleli bismo da ih pročitamo

Ako imate pitanje na koje niste ovde pronašli odgovor, pišite nam na

Asset 2 info@Friendsandplants.com